Veelgestelde vragen

Ik wil graag bij Bristol werken. Speelt mijn leeftijd een rol?

Eerst en vooral fijn dat je bij Bristol wilt werken! De minimale leeftijd om bij Bristol te mogen werken, is in principe 13 à 14 jaar. Er zijn dan specifieke regels over werk- en rusttijden waar zowel jij als wij ons aan moeten houden. Op de site van de rijksoverheid zijn alle regels voor jou op een rijtje gezet: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/jongeren-en-werk.

Hoe kan ik mijn bestanden uploaden?

Je CV en motivatiebrief kun je alleen in Pdf-formaat uploaden. Dat heeft te maken met ons (kassa)systeem dat alleen Pdf-bestanden kan openen. Maak dus altijd eerst een Pdf als je jouw bestanden wil uploaden.

Ik krijg een foutmelding bij het verzenden van mijn sollicitatie. Wat nu?

Dat heeft waarschijnlijk te maken met de bestanden die je wilt bijvoegen. Ons (kassa)systeem kan alleen Pdf-bestanden openen. Check dus even of je de bijlages als Pdf-bestand hebt bijgevoegd. Geen Pdf-bestand? Verander het document dan even in een Pdf-formaat en voeg het opnieuw toe! Een Pdf-bestand maken is heel simpel: sla het bestand op als *.pdf en niet als *.doc bijvoorbeeld

Ik wil stage bij jullie lopen. Kan dat?

Natuurlijk! Je bent van harte welkom! Als je stage wil lopen in een Bristol-filiaal, kan je best even zelf in het filiaal langsgaan. In het filiaal zelf weten ze het best of er ruimte is om een nieuwe stagiair(e) te begeleiden. We willen je dan ook een op en top stage bezorgen!

Ik wil solliciteren. Hoe verloopt de sollicitatieprocedure precies?

Wil je graag bij Bristol werken? Super! Solliciteer dan direct online! Via onze website kun je heel gemakkelijk solliciteren, zelfs specifiek op de vacature die jou het meest aanspreekt. Als je online het sollicitatieformulier hebt ingevuld en je CV en motivatiebrief (in Pdf-formaat!) hebt geüpload, ontvang je van ons een ontvangstbevestiging. Let er op dat je de bijlages altijd in Pdf-formaat uploadt, anders kunnen we jouw sollicitatie niet verwerken. Jouw gegevens worden intern doorgestuurd naar de filiaalmanager waar de functie openstaat. De filiaalmanager bekijkt dan of jouw profiel en CV met de vacature matchen.

Ik heb gesolliciteerd. Wanneer krijg ik reactie?

Als je in aanmerking komt voor een vacature, neemt de filiaalmanager binnen enkele weken persoonlijk contact met je op. Mocht je na een periode van acht weken niets van ons hebben vernomen, dan betekent dit dat je niet bent geselecteerd. Je krijgt daarover geen apart bericht. Neem het alsjeblieft niet persoonlijk op, maar door de vele sollicitaties die we binnenkrijgen, kunnen we helaas niet iedereen persoonlijk berichten. Sorry daarvoor! Ook nuttig om te weten: als je niet bent geselecteerd, worden je gegevens niet bijgehouden. Na 8 weken worden alle documenten gedeletet.

Ik heb net gesolliciteerd. Hoe weet ik dat mijn sollicitatie is ontvangen?

Je ontvangt direct na je sollicitatie een bevestigingsmail op het e-mailadres waarmee je hebt gesolliciteerd. Heb je deze niet ontvangen? Dan is je sollicitatie niet bij ons aangekomen helaas! Probeer daarom nog eens opnieuw te solliciteren en indien het dan nog niet lukt, neem dan contact op met onze algemene centrale op +31 20 407 66 65

Ik heb geen bevestiging van mijn sollicitatie ontvangen, wat nu?

Het kan voorkomen dat jouw e-mail provider deze mail als ongewenst markeert. Bekijk daarom dus eerst jouw ongewenste e-mails. Ook kan het voorkomen dat je een onjuist e-mailadres hebt ingevuld op het sollicitatieformulier. In dat geval raden wij je aan nogmaals te solliciteren en zorgvuldig je e-mailadres in te vullen. Ten slotte kan het voorkomen dat jouw sollicitatie niet bij ons is binnengekomen vanwege het uploaden van een bestandsformaat dat door ons kassasysteem niet wordt ondersteund. Check a.u.b. even of je de bijlages als Pdf-bestanden hebt bijgevoegd. Je kan van jouw bestand een Pdf-bestand maken door het op te slaan als *.pdf en niet als *.doc bijvoorbeeld. 

Ik volg een BBL opleiding, kan ik bij jullie werken?

Ja zeker! Mits er een vacature is in het filiaal van je keuze voor parttime verkoper. Kun je deze niet vinden op onze website? Dan hebben we momenteel helaas geen plek voor je.

Is er de  mogelijkheid om een open sollicitatie te versturen?

Het is helaas niet mogelijk om een open sollicitatie te doen bij ons. Daar wij 125 Bristol filialen hebben en dagelijks vele sollicitaties ontvangen, is het voor ons helaas niet mogelijk de open sollicitatie te bewaren. Misschien ben je niet meer beschikbaar of heb je reeds een andere uitdaging gevonden tegen de tijd dat wij een voor jou passende vacature hebben. We willen bedanken je alvast voor de getoonde belangstelling voor onze organisatie. Indien je in de toekomst voor één van onze functies in aanmerking wilt komen, hou dan zeker onze website in de gaten. Daar vind je alle vacatures.